Tarkenna hakua

Tiedote 9.4.2019

Kansanmusiikko Anna-Maria Toivonen esittää traagisen balladin Kaarina-salissa

Kaarina-salissa kuullaan torstai-iltana 11.4. kansanmuusikko ja tarinankertoja Anna-Maria Toivosta. Ohjelmassa on Elinan surma -runo, väkevän liikuttava balladi, jonka juuret ovat satojen vuosien takana. Toivonen on esittänyt runoa ympäri Suomea, viimeksi muun muassa Kansallisarkistossa Helsingissä, missä esitys saavutti suuren suosion. Esitys yhdistelee tarinankerrontaa ja kalevalaista laulua. Tämä ilmaiskonsertti ei sovi aivan perheen pienimmille. ”Se tarina on kyllä ainakin K12-materiaalia”, Toivonen arvioi.

anna-maria_toivonen.jpg

Toivonen on tuttu näky muun muassa turkulaisen kansanmusiikkiyhtye Säkenen solistina ja soolokeikoilla. Tällä hetkellä hän keskittyy kuitenkin erityisesti tarinankerrontaan, jonka parissa on keikkaillut ja jota on opiskellut kansainvälistenkin mestareiden parissa jo useita vuosia. ”Omien juuritarinoidemme kautta meillä on mahdollisuus tutkailla mm. ylisukupolvisia vuorovaikutusmalleja ja arvojamme, ja pohtia, haluammeko omalta osaltamme siirtää niitä eteenpäin. Tarinat yleensäkin antavat turvallisen ympäristön käsitellä vaikeitakin pelkoja ja elämänmuutoksia”, Toivonen toteaa.

Elinan surma -runon esitys on osa Kaarina-talon konsertit -sarjaa, jossa ovat tänä vuonna esiintyneet jo lastenmusiikkiduo Höpinätötterö, Kalevauva.fi-yhtye sekä Topias Tiheäsalo ja LauNau eli Laura Naukkarinen. Toukokuussa on vuorossa vibrafonisti Panu Savolainen.