Tarkenna hakua

Tiedote 28.1.2018

Iloiset miehet näyttely kunniottaa Tom of Finlandia

Iloiset miehet on tribuuttinäyttely Kaarinasta kotoisin olevan Touko Laaksosen Tom of Finlandille. Kunniaa omilla taideteoksilla Tom of Finlandille tekevät upeat suomalaiset taiteilijat.

Iloiset miehet -näyttely on nähtävissä Kaarina-talon toisessa kerroksessa Toukon syntymäpäivään eli 8.5.2018 asti.

Iloiset miehet näyttelyn taideteokset tekevät kunniaa Tom of Finlandin luojalle Touko Laaksoselle (8. 5.1920 Kaarina – 7. 11.1991 Helsinki) ja hänen upealle taiteeleen. Tribuutti -näyttelyyn kutsutut taiteilijat tuovat esille näkemyksensä Tom of Finlandista omilla persoonallisilla tyyleillään, mutta yhdistäen Tom of Finlandin kuuluisia peruselementtejä ja luoden Tom of Finlandista tuttua tunnelmaa. Tom of Finland ei ole ainoastaan homoerotiikkaa vaan Tomin maailman on iloisuutta, kauneudesta nauttimista ja nautintoa. Näyttelyn taiteilijat ovat onnistuneet täydellisesti tuomaan tätä iloa ja nautintoa töihinsä. Taiteilijakaarti koostuu kuvittajista, sarjakuvapiirtäjistä sekä kuvataiteilijoista. Tämä takaa sen, että näyttely on värikäs, monipuolinen ja mielenkiintoinen.

Näemme näyttelyssä mm. Mari Kasurisen My Little Tom of Finland -ponin, Teemu Keisterin Ukkeli-teoksia ja miten Tom of Finland istuu sarjakuvataiteilija Joonas Rinta-Kannon Fok_itin iloisiksi miesurheilija -hahmoiksi. Kuvittaja Ossi Pirkonen saa Tom of Finlandin kimaltelemaan, Petteri Tikkanen nostaa esille Touko Laaksoselle tärkeitä elementtejä ja fetissejä. Tea Tauriaisen machomies ja Aapo Rapin saunovat miehet saavat hymyn huulille. Antti Silvekoski tiivistää miehisen ilon kahteen taideteokseen ja Mikko Väyrynen saa Toukon näyttämään miltei neitseelliseltä.  

Iloiset miehet näyttelyn työt riisuvat Tom of Finlandin mustasta nahasta ja esittelevät ilon ja nautinnon.

Kaikki näyttelyn työt ovat myynnissä. Jokaisen työn ohessa on taiteilijan yhteystiedot jota kautta taideteoksen voi ostaa. Kun kaupat on tehty taideteos merkitään myydyksi. Ostetut työt voi noutaa näyttelyn päätyttyä 9.5.2018 jälkeen Kaarina-talosta.

Näytttelyn on kuratoinut Solja Järvenpää. Lisää tietoa näyttelystä: soljaj@gmail.com

Iloiset miehet näyttely