Tarkenna hakua

Tiedote 25.2.2019

Kalevauva.fi ilmaiskeikalla Kaarina-talossa pe 1.3. klo 19

Kalevalan päivän jälkeisenä päivänä Kaarina-talon konserttisarjassa nähdään Kalevauva.fi, viime aikoina laajaa mediahuomiota saavuttanut kansanmusiikkivaikutteinen duo, joka nostaa esille tiukkoja pohdintoja arjesta, jonka keskellä elämme.

Kalevauva.fi on nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta. Suosituimpiin biiseihin lukeutuvat muun muassa ”Mies syö lapsen vanukkaat”, ja ”Vakavissaan, etupyllystä”. Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama duo soitti ensimmäisen keikkansa Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla kesällä 2016, ja on kasvattanut erityisesti YouTube-kanavansa suosiota jatkuvasti. Suosiota on karttunut myös TV-esiintymisillä: viime joulukuussa heidät nähtiin muun muassa Linnan juhlien jatkoilla.

Tapahtuma on osa Kaarinan kulttuuripalveluiden järjestämää Kaarina-talon konsertit -sarjaa, jonka puitteissa Kaarina-talossa järjestetään ilmaiskeikkoja kerran kuukaudessa. Minna Canthin päivänä Kaarina-saliin saapuvat kitaristi Topias Tiheäsalo ja laulaja-lauluntekijä LauNau eli Laura Naukkarinen, joilla on ohjelmassaan Canthin näytelmään perustuvan Anna-Liisa-elokuvan säestys. Huhtikuussa konserttisarjassa vierailee kansanmuusikko ja tarinankertoja Anna-Maria Toivonen, jolla on ohjelmassaan pysäyttävä Elinan Surma. Toukokuussa vuorossa on tämän hetken kotimaisen jazzin kiinnostavimpiin tapauksiin lukeutuva vibrafonisti Panu Savolainen.

kalevauva_kaarina_sivu_450x253.jpg

Osa Kaarina-talon konserttisarjan konserteista järjestetään Kaarina-salissa. Kalevauva.fi soittaa kuitenkin keikkansa pääkirjaston toisen kerroksen lukulaiturilta, joten yleisöllä on hyvin tilaa levittyä Kaarina-talon aulaan kuuntelemaan – näin saadaan kaikki halukkaat mahtumaan mukaan.