Tarkenna hakua

Tiedote 4.6.2018

Koko kesä kulttuuria

Kaarinan kesä on tulvii kulttuuria.

Kaarina-talo, Littoisten lava ja Kuusiston Taidekartano tarjoavat elämyksiä läpi kesän. Pääkirjasto on avoinna arkipäivisin klo 9-19 ja näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Littoisten lavalla laitetaan jalalla koreasti maanantaista torstaihin Sekahaun kursseille ja tansseissa elokuun loppuun asti. Kuusiston Taidekartanon kausi jatkuu syyskuun puoleenväliin. Kiertueteatteri Ykkösryhmä tarjoaa leirejä, kursseja ja tapahtumia Kuusiston linnanraunioilla pitkin kesää.

Kesäkuu

Sipilänmäen kesäteatterissa huristellaan kauppa-autolla koko kuukausi. Nostalginen aikamatka on Markku Pölösen kirjoittama ja Elina Haaviston ohjaama. 

Kaarinan musiikkileirin konsertteihin kesäkuun viimeisellä viikolla on vapaa pääsy. Musiikkileirin opettajat ja oppilaat konsertoivat Kaarina-talossa, Piikkiön kirkossa, Kaarinan lukiolla, Kuusistossa sekä Kaarinan kirkossa.

Heinäkuu

Veteraanipuiston ruusukonsertissa tiistaina 3.7. klo 18 esiintyy Kuusiston Puhaltajat. Konsertissa pääsee myös laulamaan yhteislauluja. Tapahtuman järjestää Kaarina-Seura.

Kaarina-Teatterilla juhlistetaan runoa ja suvea Eino Leinon päivänä 6.7. klo 18. Tänä vuonna teemana on rakkaus. Sään salliessa ollaan ulkona teatterin pihalla.

Harvaluodon uimarannalla nautitaan kesäpäivästä lauantaina 21.7. klo 11-14. Tarjolla on kaiken kansan kesätori. Torilla voi myydä, ostaa, esiintyä tai ihastella. 

Elokuu

Sipilänmäelle kohoaa linna, jossa asuu iki-ihana Lumikki. Perinteinen satu saa tammipartiolaisten käsissä iloisemman ja vauhdikkaan klangin. Esityjkset ovat 14.-26.8.

Piispanpäiviä vietetään Kuusistossa 18.- 9.8. Taidekartano on avoinna molempina päivinä klo 13-19. Lauantaina linnanraunioilla on lastentapahtuma Datum in Custu klo 14-17 ja Kuusiston kirkossa konsertti klo 18. Sunnuntaina kirkossa on juhlajumalanpalvelus klo 12.30 ja kartanolla konsertti klo 15.

Linnanraunioiden vartijantuvassa voi kokea nukketeatterielämyksen 22.-27.8. Punahilkka on sadusta ja pakohuonepeleistä inspiroitunut nukketeatterillinen elämys aikuisille ja isoimmille lapsille.

Kesäkausi huipentuu ja päättyy muinaistulien iltaan 25.8. Kuusiston linnanraunioilla Ykkösryhmän tapahtuma alkaa klo 17 ja kestää keskiyöhön. Littoisten lavalla tanssitaan klo 19-22 Susanna Heikin ja Voimaorkesterin tahdittamina. Kokko ja iltulitus kruunaavat illan klo 22.