Tarkenna hakua

Tiedote 29.10.2015

Kulttuurikasvatusta Kaarinan kouluissa

Kaarinan alakoulujen 1. ja 2. luokkien oppilaat ovat kuluvana syksynä päässeet nauttimaan kulttuurista koulupäivien aikana.

Ekaluokkalaiset osallistuivat mielikuviin pohjautuvaan tanssipajaan. Läntisen tanssin aluekeskuksen toteuttaman pajan tarkoituksena on tukea lapsen luovuutta ja luoda myönteisiä liikkumiskokemuksia. Valkeavuoren koulussa tanssitaiteilija Annastiina Saastamoinen ohjasi oppilaita muun muassa läpi eläimiä vilisevän metsän, jossa kaikenlainen liike oli sallittua.

Tokaluokkalaiset puolestaan saivat tutustua nukketeatterin värikkääseen maailmaan. Sadun aika -lastenteatterin Esa Keihäs esitti taidokkaasti tunnetun lastensadun Jaakko ja pavunvarsi. Esitys sai ainakin Piispanlähteen koulun pikkuyleisön seuraamaan nukkien touhuja herkeämättä ja hiirenhiljaa.

Kulttuuri oppimisen tukena

Kaarinan kulttuurikasvatussuunnitelman tarkoituksena on tutustuttaa lapset tasavertaisesti lähiympäristönsä kulttuuriin, kulttuuriperintöön ja taiteeseen. Kulttuurikasvatus tukee muuta koulutyötä elämyksellisen ja kokemuksellisen oppimisen keinoin.