Tarkenna hakua

Tiedote 12.6.2018

Näyttely I Kuusiston kansakoulusta

Näyttely Kaarina-talon 1. kerroksessa 2.-31.7.2018

Kun Katriina Mikkola yli 60 vuotta sitten, kulki Emposta Kuusiston kansakouluun 6-vuotiaana, ei hän kuvitellut kävelevänsä Kaarina-talon galleriaan 60 vuoden kuluttua. Lehtilä-Laineen paperinaruryijyt, paperikukat ja kiviesineet esillä Kaarina-talossa heinäkuussa 2018. Katriinan taideteoksista huokuu sitkeys, elämän ilo ja kiitollisuus.

Katriina Lehtilä-Laine, taidekäsityöläinen ja muotoilija Paraisilta, esittelee näyttelyssään miten suomalainen puu muuntuu paperiksi ja paperinaruryijyksi, sekä miten kallio taipuu kiveksi ja kiviesineeksi. Karjalaiset sukujuuret omaava Katriina vaalii käden taitoja omassa työskentelyssään ja hän on iloinen saadessaan tuoda taidetta Kaarina-taloon, koska hän on koululaisena asunut Kaarinan Empossa ja käynyt sieltä Kuusiston kansakoulua vuosina 1956 - 1958.

Katriina on koristellut useita suomalaisia yrityksiä ja julkisia tiloja. Vahvat kolmiulotteiset muodot, näyttävät värit ja pehmeät sekä kovat materiaalit kohtaavat toisensa Katriinan taiteessa. Vuonna 2017 valtioneuvosto valitsi Katriinan "Sininen hymy" -näyttelyn viralliseen Suomi100 ohjelmaan.

Katriina Lehtilä-Laine
Suuri rakkauteni väreihin ja muotoihin teki minusta taiteilijan.  Vain taidetta tekemällä olen saanut rauhan ja tyydytyksen. Taiteeni on kolmiulotteista ja monimuotoista. Käsittelen teoksissani aiheita ilosta suruun, menneisyyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta. Teen sitkeää taidetta, eletty elämä saa näkyä. Kaikkiin teoksiini kuuluu myös elävä kivi. Karjalainen perimäni vierittää minua kuin kiveä eteenpäin ja välillä minusta tuntuu kuin Kalevalan Kyllikki tai Tuonen Tytti olisi törmännyt käteeni.  “Läpi harmaan kiven” on toteutunut elämässäni.

Lisätietoja: www.katriinalehtilalaine.wordpress.com

katriina_LL_TIEDOTEKUVA.jpg