Tarkenna hakua

Tiedote 28.5.2019

Näyttely: Nihil Interit

Tuhansien murheellisten taulujen maa - Ansu Airas, Jani Kaunisto ja Timo Konttinen kertovat näyttelystä: Omakuvamaiset teoksemme ovat eräänlaisia visuaalisia sukelluksia syvimpiin tuntoihimme, suomalaisuuden synkkiin vesiin. Samanlaisia tulkintoja tästä aihepiiristä löytyy paljon musiikin puolelta. Mustanpuhuva musiikki on myös meitä kaikkia yhdistävä tekijä; maalaamme lauluja tauluiksi.

Jani: 
Käsittelen omakuvien kautta heikkouksiani ihmisenä sekä riittämättömyyden tunnetta vasten somekulttuuria, jossa kaikilla on kaikki aina hyvin. Maalausten hahmot ovat ottaneet elämässä osumaa, on kaaduttu, kipuiltu, mutta samalla aina noustu ja menty eteenpäin.

Timo: 
Monet ikävät asiat joiden kanssa painimme; ihmissuhdekriisit, läheisten vaikeat sairaudet, kuolema ja ahdistuneisuus purkautuvat paljaina paperille. Yhteys kynästä/pensselistä taiteilijan sisimpään on suora. Työt ovat lopullisessa muodossaankin pelkistettyjä ja hiomattomia, kuten niissä käsitellyt tunteet.

Ansu: 
Kroonisen kivun kanssa eläminen manifestoituu kuvataiteessani. Kipu on tutkimustenkin mukaan pelkkä jäävuoren huippu; siihen nitoutuvia liitännäistunteita ovat mm. häpeä, eristäytymisen tarve, ahdistus, huoli ja turvattomuus. 

nihilinterit_kaarina_tapahtumakalenteri_700x300.jpg

Näyttely Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa 1.-30.8.2019.