Tarkenna hakua

Tiedote 4.2.2019

Näyttely: Maalauksia

Taidemaalari, kuvataiteilija, taidegraafikko Panu Thusbergin maalauksia Kaarina-talon 2. kerroksessa maaliskuussa.

Panu Thusberg tunnetaan taidemaalarina, -graafikkona ja kuvanveistäjänä. Kaarina-talon yksityisnäyttelyssä hänellä on esillä maalauksia.

Thusbergin näyttelyn abstraktien maalausten teemana ovat erilaiset kartat. Teosten lähtökohtana ovat rakennettu ympäristö ja luonto sekä niihin vaikuttavat luonnonilmiöt ja myös ihmisen toimita. Thusberg lähestyy aihetta ajan kerrostumien kautta - miten kartta kertoo asutuksen sijainnista, kasvusta, kaupunkien muodostumisesta. 

Pompeiji -maalaus viittaa Vesuviuksen purkauksen alle jääneeseen kaupunkiin. Maalauksesta voi löytää fragmentteja kaupungin kartasta, mielikuvia aikakerroksista ja erilaisia kuvakulmia. Thusbergia on inspiroinut Pompeijin historia rakennusteknisine keksintöineen mm. sen aikainen lattialämmitys ajalta ennen vuotta 79 jKr. 

Panu Thusbergin teoksia on ollut myös kansainvälisissä maalaustaiteen, taidegrafiikan ja piirustustaiteen biennaaleissa ja triennaaleissa mm. Egyptissä, Espanjassa, Tsekin tasavallassa, Brasiliassa, Italiassa, Australiassa, Venäjällä, Puolassa ja Kanadassa. Palkintoja hän on saanut Italiasta, Brasiliasta ja Australiasta. 

Thusbergin julkisiin teoksiin voi Turussa tutustua Braheskolan´issa ja Old Mill -kiinteistössä, Turku Science Parkissa.  Lue taiteilijamatrikkeli täältä.

panuthusberg_kaarina_sivu_750x422.jpg