Tarkenna hakua

Tiedote 6.5.2019

Näyttely: Puumiehen naisia

Puumiehen naisia | Janne JJ Virtanen
Näyttely Kaarina-talossa 3.6.-31.7.2019

Näyttelyn kantavana ajatuksena on elämän moninaisuus miehen näkemänä naisten kautta.  Lähdön tunnelmaa, etäistä oloa, mielenmaisemia, elämän haikeutta ja ulkopuolisuutta, kauneutta, kohtaamista, sivuamista ja sivuuttamista. 

Janne JJ Virtanen on suunnitellut ja työstänyt näyttelyä syksystä 2018 lähtien. Virtanen halusi puutöiden lisäksi tuoda tilaan myös suurempia töitä, siksi mukana on myös isoja canvaseita. Suurimmassa canvasissa Virtanen tutkii sukulaisen elämänkaarta boheemista taiteilijaelämästä postuumiin lähestymiseen.  Pienemmässä canvasissa hän kuvaa omaa matkaansa menneestä tulevaan.  Virtanen tutkii sisällään olevia tarinoita ja maalaa jälkiä, joita kohdatut ihmiset ovat jättäneet. Hyviä ja huonoja.

Virtanen kokee aina olleensa erilainen, joka ei ole ollut helppoa. ”Olen aina ollut erilainen, joka oli koulussa tietysti huono ominaisuus.  Ei se helppoa ole ollut myöhemminkään, mutta luultavasti en olisi taiteilija ellei tämä erilaisuuden siemen olisi itänyt kukkaan.”

puumiehen_naisia_kaarina_tapahtumakalenteri_700x300.jpg

Taiteilijatapaaminen 

Tule kysymään/keskustelemaan/tapaamaan taiteilijaa keskiviikkona 12.6. klo 17
Kaarina-talon 1. kerroksen näyttelytilaan. Tilaisuudessa esiintyvät myös sellisti Irma Sandren ja pianisti Satu Luukkonen. Lämpimästi tervetuloa!


JANNE JJ VIRTANEN

- Itseoppinut puuseppä-taidemies
- 60+
- Ateljee/verstas kesäkaudet Paraisten merimaisemissa, talvet Tarvasjoen lämmössä

TEKNIIKKA:
Puun käsittely rungosta taideteokseksi: runkojen haku metsästä ja sahaus muotoonsa, idean työstäminen käsijyrsimellä puuhun, maalaus, hionta ja jälleen maalaus, kunnes teos tulee esiin. Käytössä myös puulevyt, vanerit ja canvasit.

AIHEET:
Työt ovat usein kuvitteellisia tai todellisia naisfiguureita, kasvotutkielmia, mielen ja sielun maisemia.

MOTTO:
Kuka tahansa voi oppia mitä tahansa. Luova innostus ja periksiantamattomuus auttavat pääsemään eteenpäin ja korkeisiin sfääreihin. Herkeämättä kannattaa pyrkiä kohti uusia ulottuvuuksia. Katso lasta ja hänen ennakkoluulottomuuttaan ja löydät oman lapsesi. Kyllä se siellä on, vaikka olisikin piilossa.