Tarkenna hakua

Tiedote 4.10.2019

Näyttely: Runo-Kaarina 2019

Runo-Kaarina 2019: Ilkka Tahvanainen

Lokakuun ajan Kaarina-talossa on esillä tuoreen Runo-Kaarina-voittajan Ilkka Tahvanaisen sanataidetta.
Runo-Kaarina on Kaarinan kaupungin järjestämä valtakunnallinen, vuosittainen esikoisrunoilijoille suunnattu runokokoelmakilpailu, ja Tahvanainen on sen 27. voittaja teoksellaan Putkista ja virtauksista.

Sanoista   

Kiinnostuin sanoista ja siitä, mihin ne taipuvat. Joskus sanoilla on oma tahto, ne navigoivat tekijänsä paikkaan, jota ei tiennyt olevan. Kaarina-talossa voit lukea runoreittiteoksia, joissa arkiset huomiot asemoituvat kuvitteelliselle reitille. Heitän munan takaisin linnulle, sanoo joku.      

Mukana on myös pari suurempaa kollaasimaista teosta, joissa volyymi on rakennettu runoa toistamalla. Teoksissa toistuvat myös kuvat Markku Uiton maalauksista. Ehkä alitajuntaisesti olenkin ”kutonut” äidinaikaisia kaitaliinoja, nyt toisella tapaa syntyneitä.

Näyttelyssä on myös presidenttien sanallisia muotokuvia. 

Runous ei merkitse minulle vain sanojen takaisuutta, yläpilveä ja aineetonta, vaan myös leikillisyyttä ja konkreettista heittäytymistä. Ylimääräisellä ajalla kirjoitan blogia kulttuurisista kohtaamisista lähellä ja toisaalla.
www.outojapainotuksia.com

Näyttelyiloa, Ilkka Tahvanainen

R-K_voittaja_kaarina_sivu_750x422.jpgIlkka Tahvanainen
(s. 1968) asuu Espoossa, keskuspuiston kupeessa. Virkamiestyönään hän kirjoittaa lausuntoja, vastineita, tiedotteita ja toimintaohjeita. Tahvanainen on opiskellut kirjoittamista mm. Kriittisessä korkeakoulussa ja Jyväskylän yliopistossa.  Hän on lausunut ja esiintynyt kymmenissä poikkitaiteellisissa produktioissa, viimeksi hän esittäytyi sanataideteoksillaan Lepsämä Biennalessa tämän vuoden elokuussa. 

Näyttely on Kaarina-talon 1.kerroksessa 4.-31.10.2019.