Tarkenna hakua

Tiedote 29.3.2019

Näyttely: Minäkin olen vain ihminen

Turkulaisen Johanna Sinkkosen Kaarina-talon 2.kerroksen näyttely ”Minäkin olen vain ihminen” kuvaa yhden ihmisen kautta miltä ilmastonmuutos ja siitä aiheutuvat ongelmat tuntuvat. Näyttely Kaarina-talossa 2.-31.5.2019. Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 2.5.2019 klo 18-20. Lämpimästi tervetuloa!

Näyttelyn materiaalit on koottu rakennusteollisuudesta ylijääneestä materiaalista, sekä muovi- ja vaatejätteestä. Näistä on rakentunut kokonaisuus, jossa siirrytään tekniikasta ja tunnelmasta toiseen, kylmästä teräksestä pehmeään kankaaseen aina herkkään paperiin asti.Yksi näyttelyn tavoitteista on rohkaista kokijaa pysähtymään, näkemään ympäristönsä toisin. Moni tiedostaa elämäntapojensa vaikutukset ilmastonmuutokseen, mutta eivät silti muuta tapojansa. ”Teokseni kommentoivat tulevaisuuden uhkakuvia ja pienen ihmisen vastuuta ja ahdistusta omasta toiminnastaan ympäristönsä hyväksi. Materiaaleillaan ne näyttävät esimerkkiä siitä, miten taidetta voi luoda kestävällä kehityksellä. Ilmasto ja sen muutokset ovat aina olleet keskeinen osa teosteni teemaa.”.

johanna_sinkkonen_kaarina_tapahtumakalenteri_700x300.jpg

Johanna Sinkkonen (1983) on turkulainen taiteilija, joka on erikoistunut julkisiin tilataide- ja paikkasidonnaisiin teoksiin sekä suurikokoisiin sekatekniikkateoksiin. Sinkkonen yhdistelee työskentelyssään pelottomasti eri taiteen aloja, rikkoen taiteellaan muitakin vallitsevia normeja. Hän toteuttaa teoksensa luontoa ja ympäristöä vahingoittamatta, materiaaleja kierrättäen. Taiteellaan Sinkkonen kysyy usein kysymyksiä liittyen ympäristöön, tasa-arvoon ja välittämiseen. Vaikka taiteilijan omat teokset kommentoivat ongelmia joita maailmamme joutuu kohtaamaan, julkisessa taiteessa hän on antanut itselleen luvan leikkiä ja etsiä kauniita ja hauskoja asioita ympäriltään. Sinkkonen on käynyt koulua Piispanristin ala-asteella ja pitääkin Kaarinaa kotiseutunaan.

johanna_sinkkonen_omakuva_kaarina_tapahtumakalenteri_700x300.jpg

Lue lisää taiteilijasta: http://johannasinkkonen.com/home/