Tarkenna hakua

Tiedote 7.10.2019

Näyttely: Luontoon

Marraskuun näyttelyn teemana on luonto ja näyttelyssä on esillä Susanna Järvisen luontoaiheisia akryylimaalauksia sekä pieni kokoelma sienistä tehtyä taidetta. 

Järvinen kertoo näyttelystä ja työskentelystään näin: ”Maalaan yleensä spontaanisti käyttäen vahvoja värejä. Kokeilen mielelläni uusia tekniikoita ja pidän mieleni avoinna. Liiallinen suunnittelu kahlitsee teoksen valmistusprosessia. Annan tilaa intuitiolle ja yllätyksille. 

Tyylini vaihtelee esittävän ja ei-esittävän välillä ja on usein sekoitus kumpaakin. Teosteni aiheena on usein jokin pieni luonnon yksityiskohta, ohi vilahtava hetki tai tunnelma, jonka yritän taltioida maalaukseen. Myös lintuaiheet toistuvat usein teoksissani. 

Olen lapsesta saakka ollut innokas sienestäjä ja se on edelleen yksi rakkaimpia harrastuksiani, joten tahdoin tuoda myös sienet esille tähän näyttelyyn. Suomen metsissä kasvaa yli 7000 sienilajia, joista jokainen on omalla tavallaan kiehtova ja tärkeä osa metsän ekosysteemiä. Sienillä on suuri merkitys luonnon kiertokulussa ja metaforisesti ne edustavat elämää, kuolemaa ja uuden syntymistä. 

Jokaisella sienellä on tietyn värinen itiöpöly, jota käytetään yleensä lajintunnistuksen apuna. Sienen tuottamalla Itiöpölyllä voidaan tehdä myös uniikkeja, täysin luonnon tuottamia taideteoksia, jotka on taltioitu ihmisen avustuksella. Sieniteokseni on tehty asettamalla sienet helttapuoli alaspäin oikean väriselle paperille, kunnes ne tiputtavat lukuisat itiönsä. Tämän jälkeen kuvista on tehty suurennos.”

luontoon_kaarina_sivu_750x422.jpg

Susanna Järvinen

Susanna Järvinen on Kaarinasta lähtöisin oleva taiteilija, joka opiskelee tällä hetkellä kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Taideopinnot:

2018 -> Kuvataiteilija AMK- opiskelija, Satakunnan ammattikorkeakoulu

Taidenäyttelyt:

2019 Kesävieras-ryhmänäyttely, Turun Kaupunginteatterin Taideseinä, Aleksis Kiven aukio

2019 Kevät- ryhmänäyttely, Kankaanpään taidekoulun galleria

2018 AVARA- ryhmänäyttely, Kankaanpään taidekoulun galleria

2018 Yksityisnäyttely, Ikkunagalleria, Itäisenkadun kehystämö, Turku

2013 Hetken hauraus- ryhmänäyttely, Galleria Fogga, Helsinki

2013 Kaarinan taideyhdistyksen syysnäyttely

2013 Ryhmänäyttely, kuvataidekoulun galleria, Turku

2013 Yksityisnäyttely, Kaarina-Teatteri


Luontoon
Susanna Järvinen
1.-31.11.2019 / Kaarina-talo
os. Lautakunnankatu 1, 20780 Kaarina
Avoinna ma-pe 9-19, la 10-15