Tarkenna hakua

Tiedote 13.5.2019

Näyttely: Meidän upea Piikkiö

Anna Pesosen näyttely kokoaa yhteen Piikkiön kauniita rakennuksia kunnioittaen rakennusten piirteitä, mutta antaen luovuudelle tilaa yksityiskohdissa. Taiteilija toivoo töiden tuovan iloa katsojille, varsinkin rakennusten nykyisille omistajille. Näyttely nähtävillä Piikkiön kirjastossa 3.6.-31.7.2019

Anna Pesonen on vuosien mittaan Piikkiön katuja tarpoessaan löytänyt yhä useampia upeita kartanoja ja rakennuksia. Kauan rakennuksia ihailtuaan hän vihdoin päätti ikuistaa rakennukset omalla tavallaan. Pesonen ei ole tätä ennen piirtänyt rakennuksia eikä saanut asiaan mitään opetusta, mutta uskoo vahvasti, että tunteella saa aikaa joskus jopa ihmeellisempiä asioita kuin opetellulla taidolla. Pesonen kopioi rakennusten suurimmat piirteet, mutta ei taipunut jokaiseen yksityiskohtaan, vaan antoi kynän viedä useitakin kertoja unohtaen vilkuilla mallikuvia. 

”Muutettuani Piikkiöön, ensimmäinen rakennus jonka panin merkille kirkon lisäksi, oli vanha rautatieasema. Myöhemmin on löytynyt monta kaunista ja elänyttä rakennusta, joita halusin tällä näyttelyllä kunnioittaa. Toivon töiden tuovan iloa katsojille, varsinkin rakennusten nykyisille omistajille.” kertoo Anna Pesonen.

tunteella_piirretty_kaarina_tapahtumakalenteri_700x300.jpg

Piikkiön kirjasto, Hadvalantie 9, Piikkiö

Avoinna: 
- Omatoimiaika ma-su 7-21 (ikäraja 18 vuotta)
- Asiakaspalvelu avoinna ma 12-19, ti-pe 10-16