Tarkenna hakua

Tiedote 10.1.2020

Näyttelyt 2020: Pilkahduksia

Raision seudun taideyhdistys esittäytyy helmikuussa yhteisnäyttelyllään, jossa on mukana 18 jäsenen teoksia. Pilkahduksia-näyttelyn teema on Toiveet ja todellisuus, joka on antanut mahdollisuuden tulkita ympäröivää maailmaa niin tunteiden kuin realismin kautta.

Raision taideyhdistyksen näyttelyiden punaisena lankana toimii aina teema, joka on suuntaa antava ja riittävän väljä, jotta jokainen taiteilija löytää siitä oman tapansa esittää aihetta. Teemoina viime vuonna olivat Taide peilinä ja Syksyn sykkeessä. Pilkahduksia-näyttelyn teema synnytti runsaasti mielenkiintoa ja osa tarjotuista teoksista valmistui juuri tätä näyttelyä varten. Kaikkiaan töitä oli tarjolla 75 kpl, joista mukaan valikoitui 26. Näistä osa on mm. keramiikkateoksia, jotka sijoittuvat vitriiniin.

pilkahduksia-kaarina-sivu-750x422.jpgRaision seudun taideyhdistys ry.

Raision seudun taideyhdistys on perustettu vuonna 1984. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää jäsentensä taideharrastuksen ja kulttuuritoiminnan mahdollisuuksia, herättää aktiivisuutta ja luovaa harrastusta eri kuvataiteen aloihin sekä edistää kanssakäymistä alan muihin järjestöihin ja yhteisöihin. Yhdistyksen jäsenkehitys on ollut viime vuosina suotuisa, jäseniä on 46 kpl. Toimintaan osallistuu usein myös muita kiinnostuneita ja yhdistys tarjoaakin tapahtumia ja tekemistä kaikille kuntalaisille.

Taide ja kulttuuri on todettu merkittäväksi hyvinvoinnin osatekijäksi. Raision seudun taideyhdistys tarjoaa monipuolisesti tekemistä sekä taiteen tekijänä, että kokijana. Raisiossa ei toimi muita kuvataiteen yhdistyksiä. Yhdistyksen toimintaa ovat mm. suuri maalaustapahtuma Koko Suomi maalaa joka on pidetty jo parina vuonna heinäkuussa, jäsenten omat ja yhdistyksen yhteisnäyttelyt, yhteisyhteistyö eri tahojen kuten Raision kaupungin, paikallisten yhdistysten ja seurojen sekä lähikuntien taideyhdistysten kanssa, kesäleirit ja taidekurssit, yhteismaalaus- ja Maalaa lapsen kanssa –tapahtumat.

Lisätietoja yhdistyksestä:

raisiontaideyhdistys@gmail.com
raisiontaideyhdistys.wordpress.com
https://www.facebook.com/RaisionSeudunTaideyhdistys/
https://www.instagram.com/artraisio/

raision-seudun-taideyhdistys-lehti-taiteilija-1200x628.jpg

Raision seudun taideyhdistys: Pilkahduksia
1.–29.2.2020 / Kaarina-talo 1.krs
os. Lautakunnankatu 1, 20780 Kaarina
Avoinna ma-pe 9-19, la 10-15