Tarkenna hakua

Tiedote 31.10.2018

Mielenterveysomaisille maksutonta neuvontaa Vintissä 1.11. alkaen

Psyykkisesti sairastuneiden ja päihdeongelmaisten omaisille ja läheisille avautuu 1. marraskuuta alkaen uusi maksuton palvelu Kaarinan mielenterveys- ja päihdeyksikkö Vintissä.

Kaarinassa mielenterveysomaisten on mahdollista tulla keskustelemaan elämäntilanteestaan omaisneuvontaan jatkossa joka kuukauden ensimmäinen torstai (poikkeuksena 13.12.) klo 8-12, jolloin omaisneuvoja on tavattavissa ilman ajanvarausta. Muina aikoina omaisneuvojaa voi tavata varaamalla ajan etukäteen.

- Päihde- ja mielenterveysomaiset ovat tutkimusten mukaan erittäin kuormittuneita ja kuuluvat masennukseen sairastuvien riskiryhmään. Mielenterveysomaiset kokevat, että heidät sivuutetaan terveyspalveluissa, mutta heidän sairastumistaan voitaisiin ennaltaehkäistä. Omaiset on hyvä huomioida ja ajoittaa tuki mahdollisimman varhaiseen vaiheeseen. Sanoo Varsinais-Suomen FinFamin omaistyön koordinaattori Elina Taskinen.

Omaisten tukeminen perustuu vertaistuellisen omaisneuvonnan malliin, jossa sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja vapaaehtoinen vertainen työskentelevät työparina. Palvelun toteuttaa Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry Veikkauksen tuotoilla. Kaarinan Vintti ja terveysasema tarjoavat toiminnalle puitteet.

Varsinais-Suomessa omaisneuvontaa tarjotaan FinFami Varsinais-Suomen ja Salon toimipisteissä Salossa ja Turussa, Turun Kupittaan sairaalassa, Turun Runosmäen sosiaali- ja terveysasemalla, Loimaalla, Uudessakaupungissa, Raisiossa, Salon Halikon sairaalassa ja nyt Kaarinassa. Omaiset voivat ottaa yhteyttä FinFamiin ja tulla keskustelemaan mihin tahansa toimipisteeseen.