Tarkenna hakua

Tiedote 30.12.2018

Puujätteen maksuton vastaanottokampanja tammi–helmikuussa 2019

Lounais-Suomen Jätehuollon tiedote 31.12.2018

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan puujätettä 2.1.–28.2.2019.

LSJH järjestää asukkaille maksuttoman puujätteen vastaanottokampanjan. Puujätettä otetaan maksutta vastaan kaikissa LSJH:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla tammi–helmikuussa 2019.

Puujätettä ovat esimerkiksi:

• maalattu ja pintakäsitelty puu

• puiset huonekalut ja lastulevykalusteet

• puupohjaiset levyt, kuten MDF-levyt ja laminaatit

• kuormalavat

• rakennuslevyt ja vanerit

• sahatavara ja betonilaudat

• puhdas sahan- ja kutterinpuru

Huom! Painekyllästetty puu eli kestopuu ei kuulu puujätteisiin. Kestopuuta otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan omana jätejakeenaan 1 m3 asti ympäri vuoden.

Puujätettä otetaan kampanjan aikana vastaan asemilla niiden aukioloaikoina. LSJH:n toimialueella on 4 jätekeskusta ja 8 lajitteluasemaa aina Utöstä Pöytyälle. Lähimmän aseman yhteystiedot ja aukiolot löytyvät osoitteesta www.lsjh.fi/jatekeskukset-ja-asemat.

Puujätteen maksuton vastaanotto koskee vain pienkuormina toimitettavia puujätteitä. Suurkuormina toimitetut puujätteet otetaan vastaan hinnaston mukaan 31,00 €/tonni (sis alv). Kampanja-ajan ulkopuolella puujätteen hinta pienkuormille on 1,00 € /200 litraa tai 5,00 €/m³.

Asukkaat voivat tuoda LSJH:n lajitteluasemille ympäri vuoden maksutta myös kotitalouksien vaarallisia jätteitä (alle 50 kg/l), sähkölaiteromua, poistotekstiiliä, risuja ja oksia, metallia, muovi- ja lasipakkauksia, kartonkia ja pahvia, keräyspaperia ja vanteettomia renkaita, ajoneuvojen akkuja, paristoja, loisteputkia sekä led- ja energiansäästölamppuja. Vaarallisten jätteiden maksuton vastaanotto katetaan jätehuollon perusmaksulla.

Lisätiedot:

Marko Kokkonen
palvelusuunnittelija
Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH)
puh. 020 728 2180
marko.kokkonen@lsjh.fi