Tarkenna hakua

 

Ilmeikäs ja viihtyisä Empo on Kaarinan kultaisin kukka

Empon omakotiyhdistys on valittu Kaarinan ympäristöpalkinnon 2013 voittajaksi. Ilmeikkään ja viihtyisän Empon asukkaat ovat huolehtineet alueestaan erittäin hyvin ja yhtenäisesti. Kunniamaininta myönnettiin Alaskartanon tilalle, jonka esimerkillisesti hoidetut pelto- ja metsämaisemat ihastuttavat ohikulkijoita 110- ja ohikulkutiellä.

Vuoden 2013 kilpailussa haluttiin palkita yhtenäinen aluekokonaisuus, jossa on toteutettu ympäristön parannustoimenpiteitä ja missä viimeistelyn jälki näkyy. Palkitsemisen kriteereinä olivat yhteisöllinen aktiivisuus, toteutuneet ympäristön parannustoimenpiteet, viimeistelyn taso, toteutuksen omaleimaisuus sekä se, että alue muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden.

Voittajalle on luvassa kivipaasi, joka sijoitetaan muistoksi Puistotien ja Kauppatien risteysalueelle. Lisäksi Kaarinan kaupunki asentaa Empon kentälle puistonpenkkejä ja istuttaa katupuita Puistotielle ja Kuusistonkaarelle.

Kaarinan ympäristöpalkinto jaettiin toista kertaa

Kaarinan kaupungin Ympäristöpalvelut käynnisti vuonna 2010 Viimeistelty Kaarina -projektin, jonka tavoitteena oli kaupungin, yrittäjien ja asukkaiden yhteistoiminnalla parantaa ympäristön viimeistelyä ja sitä kautta kaupungin yleisilmettä. Syksyllä 2011 jaettiinkin ensimmäinen Kaarinan ympäristöpalkinto, jonka voitti Piikkiönmetsän asuinalue. Palkinto päätettiin jakaa joka toinen vuosi.

Voittajan ja kunniamaininnan saajan valintojen tarkemmat perustelut on esitettynä oheisessa liitteessä.Lisätietoja:

kaupunginpuutarhuri Ossi Vesalainen, puh. 050 373 2414
tekninen johtaja Jyrki Lappi, puh. 050 373 2404

Kaarinan Ympäristöpalkinto Kultavuokko 2013
Klikkaa kuvasta ja katso video Emposta
ja Alaskartanon tilalta.