Tarkenna hakua

Eläinlääkäri, eläinsuojelu ja löytöeläimet

Kaarinan eläinlääkintähuollosta vastaa Liedon kunta.

Eläinlääkintähuollosta ja eläintensuojelusta tietoa sekä eläinlääkärien yhteystiedot saat toiminnasta vastaavan Liedon kunnan sivuilta: 

Siirry Liedon Ympäristöterveydenhuollon sivuille >>

Löytöeläimet ja loukkaantuneet luonnonvaraiset eläimet


Löytöeläinten hoidosta Kaarinalla on sopimus Turun kanssa. Turun kaupungin eläinhoitola huolehtii eläinten tilapäisestä hoidosta.

Löytöeläimistä (kissat, koirat sekä muut lemmikkieläimet) huolehtii Turun kaupungin Eläinhoitola. Eläinhoitola on avoinna arkisin klo 8-18, viikonloppuisin sekä pyhäpäivinä klo 8-17.
Eläinhoitola toimii osoitteessa Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku. Puhelinnumero on: 050 5546394

Loukkaantuneista / apua tarvitsevista luonnonvaraisista eläimistä huolehtii Turun Eläinsuojeluyhdistys ry. Eläinsuojeluyhdistys toimii samoissa tiloissa Turun kaupungin eläinhoitolan kanssa, mutta se vastaa luonnonvaraisten eläinten hoidosta. Turun eläinsuojeluyhdistyksen henkilökunnan tavoittaa numerosta: 0400 213436 arkisin klo 8-18, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 8-17 välisenä aikana.

Turun kaupungin vahvistama hoitomaksu:

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta. Omistaja saa lemmikkieläimensä takaisin hoitomaksun maksettuaan, ellei luovutuksen esteenä ole eläinsuojelullisia syitä. Lemmikki voidaan luovuttaa uudelle omistajalle tai lopettaa 15 vuorokauden säilytyksen jälkeen.

Hoitolahinnat: (sis. Alv 24 %) koirat 20,40 €/päivä, kissat 13,60 €/päivä, muut pieneläimet 10,20 €/päivä.

Yhteistyösopimuskunnat ja -kaupungit:

Aura, Kaarina, Kustavi, Lieto, Masku, Marttila, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Vehmaa

Kaarinan alueen eläinsuojeluasioita hoitaa Liedon kunta

Kiireellisissä eläinsuojeluasioissa yhteys virka-aikana alueen valvontaeläinlääkäriin ja virka-ajan ulkopuolella poliisiin (112).