Tarkenna hakua

Vaarniemen-Rauvolanlahden (-Katariinanlaakson) luontopolku

Kaarinan keskustasta tultaessa polun alkuna voidaan pitää jäteveden puhdistamolle johtavan Rauvolantien päässä olevaa paikoitusaluetta.

Vaarniemen luontopolku koostuu kahdesta osasta. Luonnonsuojelualueen kiertävältä polulta on yhteys pitkospuita pitkin Katariinanlaaksoon. Meren rannalla on myös lintutorni ja pitkospuiden varressa on tasanteita, joille pääsee katselemaan näköaloja.

Vaarniemen kallion polulta pääsee Pyhän Katariinan retkeilyreiteille. Polku on merkitty sinisin merkein sekä retkeilyreitti-kyltein. Kallion korkeimmalle kohdalle on rakenteilla näkötorni. Tornille pääsee portaita pitkin tämän osuuden alkupisteestä.

Luontopolun tauluissa kerrotaan alueen kasveista, eläimistä ja kallioperästä. Polku on paikoin kurainen alkukeväällä ja poluilla on kiviä sekä puiden juuria. Myös nousua ja laskua polulla on varsinkin Vaarniemen kallion osuudella. Reitillä on pöytiä taukoja varten. Molempien osuuksien kiertämiseen aikaa kannattaa varata 2-3 tuntia ja polun pituus yhteensä on noin 4 km.